INSCHRIJVEN

vrijdag 19 juni 2020

covid 19 update 19/06/20

Beste sporter,

Net als de rest van de wereld wordt Vlaanderen bedreigd door een coronavirus dat al duizenden levens heeft gekost. Zonder de maatregelen van de overheid en zonder de inspanningen die we zelf hebben geleverd, zouden nog veel meer mensen gestorven zijn. Ook de sport werd aan banden gelegd. We zitten nu in de fase dat het virus uitdooft, maar als we niet oppassen, dan zal het vast en zeker opflakkeren.

Sport en beweging zijn heel belangrijk, niet alleen voor onze gezondheid maar ook ons geestelijk en sociaal welzijn. Daarom hebben de verantwoordelijken van de sportsector er ook op aangedrongen mensen geleidelijk weer meer kansen te geven om zich sportief uit te leven. Dat proces is nu aan de gang. We hebben al meer sportieve mogelijkheden dan enkele weken geleden, gelukkig maar.

Toch moeten we er samen voor zorgen dat de sportwereld niet de aansteker van een nieuwe coronapiek wordt. Zolang er geen trefzeker medicijn of geen vaccin is tegen covid-19, zullen we dus voorzichtig moeten blijven. Daarom vragen we alle sporters en alle sportbegeleiders om de regels te volgen en niet op zoek te gaan naar achterpoortjes of trucs om die regels te omzeilen.

Hoe je ook sport, het belangrijkste is dat je thuis blijft als je mogelijke coronasymptomen hebt en dat je voor, tijdens en na het sporten anderhalve meter afstand houdt. Doe dat voor je eigen gezondheid, maar ook voor de gezondheid van je medesporters en alle andere mensen met wie je in contact komt.

Sporten is inderdaad belangrijk, maar niet belangrijk genoeg om mensenlevens te riskeren.

De heropstart van de sportactiviteiten in Scherpenheuvel-Zichem, zowel indoor als outdoor, werd stap voor stap voorbereid. De infrastructuur werd klaargestoomd om clubs en hun sporters te ontvangen rekening houdend met de algemene richtlijnen en de beperkingen wat de aantallen betreft. We verwijzen hierbij ook naar de door Sport Vlaanderen opgestelde gedragscodes voor sporterstrainers en ouders. De kleedkamers en douches blijven gesloten tot 1 juli.

We wensen alle sportclubs alleszins veel succes toe!

#sportersbelevenmeer, ook tijdens corona!

Met vriendelijke groeten

Kaatje Jacobs
Sportfunctionaris
Sportdienst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten